nieuws


nieuws

Beker van Belgie Junioren

3/6 Bonheiden:

Door ziekte en/of verplichte rust, in de laatste week voor de start, van 2 van onze renners waren we spijtig genoeg maar met 4 renners aan de start. Andres Loobuyck, Matisse Arys, Robbe Toortelboom en Kobe Vandersteen

Na 18 km een zware valpartij waardoor er een groepje van 20 man de rol met het peloton moet lossen, met daarbij Kobe.

Daar er na de plaats van de val zeer snel diende doorgeschoven te worden met de ploegwagens hadden die jongens geen schijn van kans meer om terug te keren.

Het groepje van een 15-tal renners die ook waren ook opgehouden door diezelfde val kwamen we 5 km verder tegen met de ploegwagens, maar die 15 konden nog net aansluiten bij de laatste wagens van de kolonne ploegwagens. In dat groepje zat Robbe, en hij is samen met nog 1 andere renners, na 25 kilometer te achtervolgen tussen de wagens, terug kunnen aansluiten bij het peloton. Voor de resterende renners van die groep was de koers na de grote ronde ook voorbij.

Er waren meerdere valpartijen in deze toch hectische wedstrijd en ook Matisse en Andres dienden op sommige momenten gaatjes dicht te rijden die door die valpartijen veroorzaakt waren.

Deze achtervolgingen waren er dan net iets te veel aan voor de moegestreden Robbe die veel van zijn krachten had verspild met het terug aansluiten bij het peloton en na 76 km moest hij de rol lossen

Bij de volgende doortocht van de plaatselijke ronden was ook voor hem de wedstrijd ten einde.

Matisse en Andres konden standhouden en in de laatste 5 km probeerde Andres zelfs in zijn eentje naar de 9 leiders te rijden, maar dit is niet gelukt. Ze zijn beiden aangekomen in het peloton. Matisse werd alsnog 52ste en Andres 62ste.

Daar we maar 2 aangekomen renners hebben zijn we de 22ste op 25 ploegen in het ploegenklassement van deze wedstrijd

Hierdoor zijn we in het algemeen klassement gezakt van de 11 naar de 16 plaats

Ik wil via deze weg wel nog Mario en Thibaut danken om in te springen als verzorgers voor deze wedstrijd.

04/06: Rekkem:

Hier waren we met een voltallige ploeg aan de start, namelijk Milo Alleman, Andres Loobuyck, Hannes Pylyser, Wiebe Lammeranr, Arthur Theunisse en Verhaeghe Jules.

Er moesten 1 aanloopronde van 9 km + 8 ronden van 13.9 km afgelegd te worden. Van aan de start lag de pees erop want de eerste ronde werd met maar liefst een gemiddelde van 46km/uur afgelegd.

In die eerste ronde was onze renner Andres de aanleiding van een ontsnapping die maximaal 25 seconden voorsprong hadden, maar een bloedneus remde onze renner af, en in het begin tweede ronde werden ze terug gegrepen door het peloton.

Na 1 uur wedstrijd hadden we 44 km en na twee uur wedstrijd hadden we 88 km afgelegd wat dus neerkomt op een gemiddelde van 44 km/uur.

Daar we met volgwagen nummer 16 reden ( volgens klassement in de BVB) zagen we in de wagen geen koers, enkel de geloste renners of renners met pech. Geen van onze eigen renners gezien.

Na twee uur wedstrijd dan de aanval van de 9 leiders met daarbij de latere winnaar, en die aanval deed bij een achterstand van een kleine minuut, de snelheid in het peloton wat zakken.

Het peloton mocht dus spurtten voor de 10de plaats, en hier haalden onze renners:

40: Andres

70: Hannes

74: Arthur

75: Milo

86: Wiebe

89: Jules

Als ploeg werden we 15de in het ploegenklassement, maar blijven we in het algemeen klassement op de 16de plaats staan.

Proficiat aan de de renners, maar ook mijn oprechte dank aan Peter Vandewyngaerde en Thibaut Strubbe voor de taak van verzorger op zich te nemen. #concap


Het complete team ( foto 1) , en de renners op startpodium (foto 2)

onze dames jeugd

     Valentina Vantomme won bij de meisjes 13 jarigen

Hanne Van Dijk was enige meisje in de kopgroep en aldus de eerste plaats van de meisjes en 9e algemeen op 24 renners