aanvraag vergunning

Aanvraag vergunning

 

Hoe vraag ik mijn vergunning aan bij de Wielerbond Vlaanderen?

 

  1. Je surft naar de website www.cyclingvlaanderen.be
  2. Ga naar vergunning aanvragen, kies competitief. Via de knop ‘Vergunningsaanvraag 2020’ kom je op het beginscherm van de vergunningen of gebruik deze link:               www.https://forms.cycling.vlaanderen/WBVvoorjou/Lidworden2020_BS.aspx
  3. Tijdens de eerste stap vul je je voornaam, naam, rijksregisternummer en geboortedatum in.
  4. Op basis van je rijksregisternummer krijg je de keuze uit al de vergunningen die je kunt aanvragen. Maak hier jouw keuze.
  5. In een volgende stap worden de persoonlijke gegevens opgevraagd. Sommige velden zijn verplicht andere optioneel. Zorg er voor dat je jouw juiste e-mailadres vermeld. Op dit adres krijg je een kopie van jouw aanvraag toegestuurd. Als club kies je: 80000332 KVC Noordzeemeeuw. Onze contactpersoon krijgt dan ook een kopie van deze aanvraag en kan verder alles opvolgen.
  6. Je hoeft geen trainer in te voeren, tenzij je een eigen trainer hebt met een licentie van Cycling Vlaanderen. Je kan ook altijd een gediplomeerd trainer van de club invoeren.
  7. Op het volgende scherm worden de gegevens nog eens getoont met de eventuele wijzigingen in het rood. Kijk goed na alvorens te bevestigen.

 

De volgende stap

 

Je krijgt een mail van Cycling Vlaanderen met tekst en uitleg. Wat doe je met deze mail? 

 

Maak een afspraak met een erkende geneesheer door te surfen naar: www.sportkeuring.be

(kies bij fietsen voor wielrennen). Volg de verschillende stappen die op site worden uitgelegd.

 

Bij jouw bezoek aan de dokter hoef je niets mee te nemen, de gegevens van medische aanvaarding worden digitaal doorgestuurd naar de Wielerbond.

 

Druk de vergunningsaanvraag af (dit is de bijlage met allemaal cijfertjes…) en onderteken ze (minderjarigen laten de aanvraag tekenen door hun ouders).

 

De overeenkomst club-renner gekoppeld aan de mail hoef je niet af te drukken, de club heeft een eigen overeenkomst. (deze overeenkomst werd reeds ondertekend op onze info vergadering)

 

Je betaalt je vergunning op het provinciale rekeningnummer dat je op je vergunning vindt met vermelding van het OGM-nummer. (dit vind je onderaan op jouw vergunningsaanvraag, in het vet gedrukt)

 

Je bezorgt jouw vergunningsaanvraag aan de verantwoordelijke van de club. Zorg ervoor dat de documenten voorzien zijn van de nodige handtekeningen! wanneer de documenten ter plaatse zijn bij cycing vlaanderen zal je een mail met een barcode ontvangen. Dit heb je nodig om je Cycling Vlaanderen proef aan te vragen. Pas nadat de proef afgelegd is zal je de vergunning ontvangen. 

 

via post:

Nele Boeve

Ollevierslaan 30

8630 Veurne

 

* Jouw vergunningsaanvraag wordt door ons gecontroleerd, ondertekend en opgestuurd naar de wielerbond. Zij bezorgen aan ons jouw vergunning die wij je op onze beurt bezorgen via post of op één van onze activiteiten.

* Mocht het je niet lukken om jouw vergunningsaanvraag via elektronische weg aan te vragen, dan neem je contact op met onze contactpersoon die je zal begeleiden bij de aanvraag: Nele Boeve: nele@noordzeemeeuw.be

* Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan één van de opleiders of aan de verantwoordelijke voor de vergunningen.